Angelika Mazurkiewicz
spód:
180g herbatników w polewie czekoladowej
50g masła
50g oleju wielkopolskiego
50g wiórków kokosowych
masa:
1000g sera mielonego
4 jajka
220g cukru pudru
100g wiórków kokosowych
30g mąki pszennej
polewa:
100g gorzkiej czekolady 70% kakao
50g mleczka kokosowego
1 batonik kokosowy
garść orzechów włoskich
wiórki kokosowe dla ozdoby
180g herbatników w polewie czekoladowej
50g masła
50g oleju wielkopolskiego
50g wiórków kokosowych
masa:
1000g sera mielonego
4 jajka
220g cukru pudru
100g wiórków kokosowych
30g mąki pszennej
polewa:
100g gorzkiej czekolady 70% kakao
50g mleczka kokosowego
1 batonik kokosowy
garść orzechów włoskich
wiórki kokosowe dla ozdoby
Podgrzać masło dodać wiórki kokosowe i rozkruszone na drobno herbatniki.
Wymieszaną masę przełożyć do tortownicy i rozłożyć równomiernie dociskając do dna.
Odstawić na 20 minut do lodówki.
Do miski wsypać cukier puder, zmielony twaróg sernikowy,olej,mleko kokosowe oraz jajka, a następnie wymieszać, Do powstałej masy dodać mąkę oraz wiórki kokosowe. Po wymieszaniu powstałą masę przełożyć na stężały spód.
Wstawić do piekarnika na 1,5h 150 st.
Po ostudzeniu ok. 3h
w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i dodać do niej pozostałe mleko.
Powstałą polewę wylewamy na ciasto. Następnie zdobimy według uznania pozostałymi składnikami.
Ciasto odkładamy na min.6h, najlepiej na noc do lodówki.
Smacznego!
Wymieszaną masę przełożyć do tortownicy i rozłożyć równomiernie dociskając do dna.
Odstawić na 20 minut do lodówki.
Do miski wsypać cukier puder, zmielony twaróg sernikowy,olej,mleko kokosowe oraz jajka, a następnie wymieszać, Do powstałej masy dodać mąkę oraz wiórki kokosowe. Po wymieszaniu powstałą masę przełożyć na stężały spód.
Wstawić do piekarnika na 1,5h 150 st.
Po ostudzeniu ok. 3h
w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i dodać do niej pozostałe mleko.
Powstałą polewę wylewamy na ciasto. Następnie zdobimy według uznania pozostałymi składnikami.
Ciasto odkładamy na min.6h, najlepiej na noc do lodówki.
Smacznego!