GABRIELA

GABRIELA

Tosty:
*Olej Wielkopolski rzepakowy do smażenia
*kilka kromek chleba tostowego
*jajka (w zależności ile jest osób)
*przyprawy (sól, pieprz, papryka)
Mini naleśniki:
* 1/4 szklanki Oleju Wielkopolskiego
*mąka 1/5 szklanki
*proszek do pieczenia 2 łyżeczki
*mleko 1 szklanka
*jajko 1 sztuka
*cukier puder 1/3 szklanki
*szczypta soli
Najpierw smażę naleśniki. Wszystkie składniki miksuję razem w misce na gładką masę. Na dobrze rozgrzanej patelni smażę mini naleśniczki na średnim ogniu, aby miały czas wyrosnąć.
Nabijam na patyczki do szaszłyków, przekładając na zmianę owocami.
Na koniec wycinam w chlebie tostowym serduszka foremką do ciastek. Na rozgrzanym oleju smażę tosty z obu stron na złoty kolor. Na koniec smażę jajka sadzone. Układam na toście, przykrywając "serduszkowym" tostem. Łatwe, smaczne i piękne śniadanie dla bliskich z niezastąpioną pomocą Oleju Wielkopolskiego!

tl_cookies_zamknij