Jacek Nyrć
CIASTO W SŁOIKU - PREZENT DIY
Do słoika wsypujemy:
200 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
70 g cukru trzcinowego
szczypta soli
2 łyżki kakao
50 g białego cukru
3 łyżki groszków z białej czekolady
Dodatkowo na etykiecie dopisujemy:
1 jajko
1 szklanka mleka
1/3 szklanki oleju Wielkopolski
3 łyżki syropu trzcinowego
Do słoika wsypujemy:
200 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
70 g cukru trzcinowego
szczypta soli
2 łyżki kakao
50 g białego cukru
3 łyżki groszków z białej czekolady
Dodatkowo na etykiecie dopisujemy:
1 jajko
1 szklanka mleka
1/3 szklanki oleju Wielkopolski
3 łyżki syropu trzcinowego
Przygotowanie:
Mieszankę mieszamy z jajkiem, mlekiem i olejem Wielkopolskim.Wylewamy do papilotek na muffiny, Sam wierzch polewamy syropem Trzcinowym i pieczemy 15 min w 180 st
Mieszankę mieszamy z jajkiem, mlekiem i olejem Wielkopolskim.Wylewamy do papilotek na muffiny, Sam wierzch polewamy syropem Trzcinowym i pieczemy 15 min w 180 st