EWELINA

EWELINA

2 jajka
2 łyżki mąki pszennej
80g śmietankowego sera
60g wędzonego łososia
1 łyżka posiekanego koperku
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka olej
sól
pieprz
1. Jajka wymieszać z mąką i lekko ubić mikserem, doprawić solą, pieprzem, dodać posiekany koper i całość wymieszać.
2. Na patelni rozgrzać olej, wlać masę jajeczną, omlet usmażyć na złoty kolor z obydwu stron pomagając sobie drugą rozgrzaną patelnią.
3. Serek śmietankowy wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
4. Usmażony omlet posmarować serkiem, ułożyć kawałki łososia i posypać posiekanym koperkiem.

tl_cookies_zamknij