Lilianna Misiuda

Lilianna Misiuda

Roladki z dorsza nadziewane pomidorami daktylowymi i serem feta
zapiekane w sosie pomidorowym z dodatkiem nasion goji

4 filety z dorsza
2 puszki pomidorów bez skórki
3 małe cebule czerwone
10 dkg sera feta
15 dkg pomidorków daktylowych
3 łyżki przecieru pomidorowego
natka z pietruszki
pół szklanki nasion goji
6 łyżek oleju rzepakowego Wielkopolskiego
sól morska
1 łyżka ziaren sezamu
zioła prowansalskie
pieprz czarny

Filety przekrawamy wzdłuż na pół. Każdy kawałek posypujemy solą morską oraz
ziołami prowansalskimi, kładziemy porcję sera feta oraz pomidor koktajlowy. Zwijamy w roladki. Pomidorki z puszki blendujemy , łączymy z przecierem pomidorowym, olejem rzepakowym oraz przyprawami i wlewamy na dno naczynia do zapiekania. Wolne przestrzenie pomiędzy roladkami wypełniamy pokrojoną w ćwiartki cebulą , posiekaną natką z pietruszki i
jagodami goji. Całość posypujemy solą , pieprzem oraz sezamem . Zapiekamy w piekarniku przez około 50 minut.

tl_cookies_zamknij