Bogdan Konior
SOS POMARAŃCZOWO - MUSZTARDOWY Z CHILLI
Aromatyczny sos do mięsa.
3/4 szklanki soku ze świeżych pomarańczy,
2 łyżki musztardy dijon
1 łyżka miodu,
1 łyżka oleju Wielkopolski o smaku chilli
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.
Aromatyczny sos do mięsa.
3/4 szklanki soku ze świeżych pomarańczy,
2 łyżki musztardy dijon
1 łyżka miodu,
1 łyżka oleju Wielkopolski o smaku chilli
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.
Z całości soku odlać 3 łyżki i wymieszać z mąką ziemniaczaną.
Resztę soku zagotować, wlać sok z mąką, zamieszać i znowu zagotować.
Zdjąć z ognia, lekko przestudzić, wymieszać dokładnie z olejem, musztardą i miodem aż powstanie jednolity sos.
Ciepły sos podawać do gorącego mięsa.
Resztę soku zagotować, wlać sok z mąką, zamieszać i znowu zagotować.
Zdjąć z ognia, lekko przestudzić, wymieszać dokładnie z olejem, musztardą i miodem aż powstanie jednolity sos.
Ciepły sos podawać do gorącego mięsa.