Elżbieta Batorowicz

Elżbieta Batorowicz

Broiler-marynata:sól, pieprz,tabasco,soja sos,olej wielkopolski ,olej sezamowy,cytryna,oregano,czosnek.Do pieczenia:orzechy włoskie,żurawina,morele,pomarańcza.Sałatka:kapusta,sał.pekińska,czosnek,cebula,marchewka,koper,pietruszka,olej wielkopolski,majonez,kapary i ocet kaparowy,
Mięso leżało całą noc w marynacie, pieczone w brytwance żaroodpornej pod folią 10 min.tem. 250stopni, 30min.w 180st. 60min w .160st.Wytopiony sos zagęścić delikatnie mąką ziemn.tuż przed podaniem.
Sałatka nie wymaga przepisu.Pokroić wszystkie warzywa,sól, dodać olej wielkopolski,po wierzchu polać sosem: majonez, ocet kaparowy,czosnek starty,koperek,

tl_cookies_zamknij