Ryszard Huber

Ryszard Huber

składniki sosu typu meksykańskiego
- pomidory przetarte ok. 400 g
- 2-3 małe papryki
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz, łyżeczka papryki czerwonej
- 2-3 łyżki oleju z chilli Wielkopolski
- kukurydza z puszki ok. 400 g
pampuchy ugotowane na parze
W tym daniu to sos odgrywa główną rolę. Bez niego pampuchy byłyby suche, bez wyraźnego smaku, blade...
Cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju, dodajemy paprykę pokrojoną w drobną kostkę, chwilę smażymy. Dodajemy przetarte pomidory, czosnek wyciśnięty, kukurydzę. Przyprawiamy.
Pampuchy gotujemy na parze.
Każdego pampucha polewamy sosem. Smacznego

tl_cookies_zamknij