BOGUMIŁA SOŁOWIEJ

BOGUMIŁA SOŁOWIEJ

KOTLECIKI MIELONE Z NIESPODZIANKĄ POLANE SOSEM GRZYBOWYM.
1 kg mięsa mielonego wieprzowego
10 plasterków sera żółtego
2 jajka
przyprawy jakie lubisz
garść bułki tartej
wegeta solona własna
2 łyżki mąki ziemniaczanej
grzyby suszone
czosnek
Na początek dzień wcześniej zalej wodą suszone grzyby na drugi dzień je ugotuj a następnie pokrój na mniejsze części . Zagotuj w nowym garnuszku1 l wody wrzuć 2 łyżki wegety 2 ząbki czosnku, grzyby i chwilę podgotuj. Po chwili przygotuj trochę zimnej wody w słoiczku i rozpuść w niej mąkę ziemniaczaną . Tą mąkę wlej do gotującego się wywaru i mieszaj .MAMY JUŻ SOS .
W miedzy czasie przygotuj kotlety , ale do środka każdego włóż pół plasterka sera żółtego . Usmażone kotlety wrzucamy do sosu aby nabrały zapachu grzybów leśnych , chwilę gotujemy i podajemy na stół oblane SOSEM.

tl_cookies_zamknij