Agnieszka Kowalczyk

Agnieszka Kowalczyk

-2 bataty (większe)
-500 g mięsa wołowego mielonego
-torebka kaszy pęczak
-2 ząbki czosnku
- puszka ciecierzycy
-20 dkg sera koziego
-oliwki zielone
-pestki dyni
-rukola do posypania
Batatowe łódki nadziewane wołowiną i dodatkami.
Wołowinę smażymy na oleju, dodajemy 2 ząbki czosnku, pieprz i sól. Dodajemy ciecierzycę, ser kozi, pokrojone oliwki i prażone pestki dyni. Kaszę pęczak gotujemy w lekko osolonej wodzie i dodajemy fo reszty farszu. W międzyczasie wstawiamy przekrojone na pół bataty do piekarnika na ok. 30 min. Po tym czasie wyjmujemy część z nich część miąższu i dodajemy do pozostałych składników. Farsz wkładamy do wyżłobionych batatów i pieczemy jakieś 5-10 min. Posypujemy rukolą.

PRZEPYCHA !! :) SMACZNEGO.

tl_cookies_zamknij