Agnieszka Wilk

Agnieszka Wilk

500 g wołowiny
100 g szynki szwarcwaldzkiej
100 g świeżej żurawiny
1 szkl.bulionu
1/2 szkl.ciemnego piwa
1 cebula
3 zabki czosnku
1 łyżka koncentratu
1 łyżka maki
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka słodkiej papryki
olej wielkopolski
sòl,pieprz czarny i czerwony, tymianek
Pokrojona w kostkę wołowinę podsmażyć na oleju wielkopolskim,po chwili dodać szynkę szwarcwaldzka, następnie pokrojona w kostkę cebulę i czosnek w plasterkach. Całość smażyć do zeszkldnia cebuli, zalać bulionem i piwem.Posolić, popierzyć,dodać koncentrat, tymianek i paprykę.Całość dusić po przykryciem na małym ogniu ok.1 godziny.Dodać żurawinę i cukier.Całość dusić jeszcze 1,5 godziny. Smacznego!!!

tl_cookies_zamknij