Janusz Zygoń

Janusz Zygoń

Nadziewana uczta, czyli szaszłyki z piekarnika

- 400 g wołowiny (antrykot, polędwica)
- papryka
- cukinia
- czerwona cebula
- ananas

Marynata do mięsa:

3 łyżki oleju Wielkopolskiego czosnkowego
3 ziarna jałowca
1 łyżeczka suszonego tymianku
2 łyżki sosu sojowego
pieprz
sól
Wołowinę pokroić w kostkę (ok. 3-4 cm), wymieszać z marynatą i odstawić na parę godzin (najlepiej na noc) do lodówki.

Następnie nadziać pokrojone w plasterki warzywa, ananasa i mięso w wybranej kolejności.
Skropić resztą marynaty.

Piec w piekarniku, na ruszcie przez około 20 minut w temp. 200 stopni. W połowie pieczenia przewrócić na drugą stronę.

Już po chwili można delektować się namiastką grillowej sielanki w środku zimy. Smacznego!

tl_cookies_zamknij