Michał Fiech

Michał Fiech

- 0,7 kg mięsa wołowego
- paczka makaronu ryżowego
- pieczarki
- kiełki
- kilka jajek
- pasta miso
- sos sojowy
- marchew, seler, por
- pęczek kolendry
Aby przygotować sycącą zupę ramen zagotowuję warzywa do rosołu (marchew, seler, por) razem z 0,4 kg mięsa wołowego. Na samym końcu rozpuszczam w bulionie łyżkę pasty miso, dodaję też 6 łyżek sosu sojowego. W międzyczasie zagotowuję makaron ryżowy, obsmażam pozostałe mięso (po 1 minucie na każdej stronie) i kroję je na cienkie plastry. Podsmażam pieczarki. Do każdej porcji zupy gotuję jajko (6 minut od momentu zagotowania się wody). Na talerz wykładam kolejno porcję makaronu, bulion, obsmażone mięso, pieczarki i przekrojone na pół jajko. Ozdabiam świeżą kolendrą i kiełkami.

tl_cookies_zamknij