![Aleksandra Zajączkowska](https://www.olejkonwenanse.pl/files/zgloszenia/alex0014oppl_5a5d25f5bda0b.jpg)
Aleksandra Zajączkowska
- plaster z polędwicy wołowej ok. 150
- 1 mała cebula
- Olej Wielkopolski do smażenia
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
- 1 mała cebula
- Olej Wielkopolski do smażenia
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
1) Cebulę kroimy na cienkie paski (pióra).
2) Tłuszcz rozgrzewamy na patelni z grubym dnem
3) Na gorący tłuszcz wrzucamy cebulę i smażymy aż zrobi się lekko rumiana
4) Cebulę odsuwamy na bok patelni, a na środek wykładamy stek lekko oprószony solą, pieprzem i ziołami.
5) Polędwicę smażymy po 2-3 minuty z każdej strony.
Usmażoną polędwicę podajemy razem z usmażoną cebulą i dowolną sałatką :)
2) Tłuszcz rozgrzewamy na patelni z grubym dnem
3) Na gorący tłuszcz wrzucamy cebulę i smażymy aż zrobi się lekko rumiana
4) Cebulę odsuwamy na bok patelni, a na środek wykładamy stek lekko oprószony solą, pieprzem i ziołami.
5) Polędwicę smażymy po 2-3 minuty z każdej strony.
Usmażoną polędwicę podajemy razem z usmażoną cebulą i dowolną sałatką :)