Anna Gąsik
makaron tagliatelle
mieszanka owoców morza
kilka krewetek królewskich
olej wielkopolski
sól, pieprz
czosnek
tymianek, świeży koperek
passata pomidorowa( szklanka)
mieszanka owoców morza
kilka krewetek królewskich
olej wielkopolski
sól, pieprz
czosnek
tymianek, świeży koperek
passata pomidorowa( szklanka)
Mieszankę i krewetki przelewamy ciepłą wodą. W osolonej wodzie gotujemy makaron, najlepiej al dente. Na patelnię wlewamy olej, tak aby zakrył dno patelni i przekładamy na rozgrzany olej 3-4 ząbki rozgniecionego przez praskę czosnku. Po 2 minutach dodajemy mieszankę i krewetki.Smażymy, często mieszając ok.5 minut. W trakcie smażenia owoców morza przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy passatę pomidorową i wsypujemy koperek i tymianek. Wszystko mieszamy i dusimy pod przykryciem jeszcze 6-7 minut.
Gotowe! Na ugotowany makaron przekładamy sos z owocami morza i delektujemy się smakiem :)
Gotowe! Na ugotowany makaron przekładamy sos z owocami morza i delektujemy się smakiem :)