Anna Gąsik

Anna Gąsik

makaron tagliatelle
mieszanka owoców morza
kilka krewetek królewskich
olej wielkopolski
sól, pieprz
czosnek
tymianek, świeży koperek
passata pomidorowa( szklanka)
Mieszankę i krewetki przelewamy ciepłą wodą. W osolonej wodzie gotujemy makaron, najlepiej al dente. Na patelnię wlewamy olej, tak aby zakrył dno patelni i przekładamy na rozgrzany olej 3-4 ząbki rozgniecionego przez praskę czosnku. Po 2 minutach dodajemy mieszankę i krewetki.Smażymy, często mieszając ok.5 minut. W trakcie smażenia owoców morza przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy passatę pomidorową i wsypujemy koperek i tymianek. Wszystko mieszamy i dusimy pod przykryciem jeszcze 6-7 minut.
Gotowe! Na ugotowany makaron przekładamy sos z owocami morza i delektujemy się smakiem :)

tl_cookies_zamknij