Ewa Rogoyska

Ewa Rogoyska

Łosoś zapiekany pod ćwikłową pierzynką, z brokułowym puree i warzywnym spaghetti.

Składniki:
- filet z łososia
- burak (ugotowany)
- tarty chrzan
- brokuł (ugotowany)
- cukinia
- marchew
- Olej Wielkopolski rzepakowy
- czosnek
- śmietana
- sól, pieprz
Starte buraczki wymieszaj z chrzanem, nałóż na doprawionego łososia, zawiń w folię i upiecz w piekarniku.
Brokuła ugotuj w osolonej wodzie i zmiksuj razem ze śmietaną, odrobiną oleju i przyprawami.
Marchewkę i cukinię pokrój lub zetrzyj na cieniutkie paseczki. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż czosnek, a następnie warzywa (można smażyć je osobno lub razem - wówczas najpierw wrzucamy marchew, a później na krótko cukinię). Dopraw do smaku solą, pieprzem lub dowolnymi przyprawami.

tl_cookies_zamknij