Zuzanna Hubar

Zuzanna Hubar

łosoś
olej Wielkopolski rzepakowy(2 łyżki)
sól morska
pieprz czarny świeżo zmielony
sok z cytryny (2 łyżki)
zielony sos ziołowy:
mały jogurt naturalny
śmietana (1 łyżka)
olej Wielopolski rzepakowy z czosnkiem (1 łyżka)
musztarda miodowa (1 łyżeczka)
sok z cytryny (1 łyżeczka)
zioła (natka pietruszki, szczypiorek, koperek)
estragon, pieprz świeżo zmielony, sól morska (do smaku)
Łososia skropić sokiem z cytryny, a po ok. 15 minutach skropić olejem i doprawić solą i pieprzem. Następnie grillować lub smażyć na patelni.
Wszystkie składniki na sos wymieszać, dodać posiekane zioła. Tak przygotowany sos podawać oddzielnie, bądź polać nim rybę na talerzu.
Tylko tyle i ... aż tyle.
Smacznego!

tl_cookies_zamknij