![Natalia Długosz Manista](https://www.olejkonwenanse.pl/files/zgloszenia/nataliadlugoszmanistagmailcom.jpg)
Natalia Długosz Manista
Mąka i woda na ciasto
Suszone namoczone podgrzybki lub prawdziwki cebulka i kiszona kapusta na farsz
Cebulka czerwona i wedlinka wędzona przez się na okrese
Suszone namoczone podgrzybki lub prawdziwki cebulka i kiszona kapusta na farsz
Cebulka czerwona i wedlinka wędzona przez się na okrese
Zagnieść ciasto farsz przesmażyć namoczone pokrojone grzybki z poszatkowana kapusta i drobno posiekaną cebulka przesmazamy do miękkości doprawiamy solą i pieprzem
Formujemy pierogi gotujemy w osolonej wodzie podajemy z okrasa i najlepiej czystym barszczem czerwonym do popicia
Formujemy pierogi gotujemy w osolonej wodzie podajemy z okrasa i najlepiej czystym barszczem czerwonym do popicia