KORNELIA WÓJCIK

KORNELIA WÓJCIK

MUFFINKI Z TUŃCZYKIEM I KUKURYDZĄ :)
propozycja obiadowa którą serwujemy z ulubioną zupą krem lub poprostu z sosem (np. czosnkowym , koperkowym )
składniki:
-tuńczyk w sosie własnym -1 puszka
-kukurydza-1 puszka
-ser zółty potarty- 1 szklanka
-mąka-200gram
-jajka-2 sztuki
-olejWIELKOPOLSKI-80 ml
-mleko-80ml
-proszek do pieczenia- 1,5 łyzeczki
-sól-0,5 łyżeczki
-pieprz, czosnek granulowany -1\3 łyzeczki
-słonecznik łuskany- 0,5 szklanki
Tuńczyka i kukurydze .
odsączamy .
W 1 misce łączymy : mąkę, proszek do pieczenia, sól,czosnek, pieprz.
W 2 misce łączymy: olej WIELKOPOLSKI, mleko, jajka.
Mokre składniki dodamey do suchych.
Koleno dodajmey tuńczyka, ser żolty i kukurydze. Wszystkie składniki mieszamy.Ciasto umiesczamy w papilotkach -posypujmey po górze słonecznikiem łuskanym i wsatwiamy do piekarnika na 25 minut . Muffinki pieczemy w 180 stopniach. Smacznego :)

tl_cookies_zamknij