Renata Krzos

Renata Krzos

-Ryż
-Warzywa wedle uznania (ogórek, pomidor, papryka, mix sałat, czosnek i cebula do puplecików)
-Ocet Vinegret
-Przyprawy ulubione
-Rybki: sola, dorsz oraz krewetki
-Sok krewetkowy z przecierem pomidorowym i ostrą papryką
-Olej Wielkopolski
-Masło
Ugotować ryż.
W międzyczasie zmielić filety z ryby, dodać ulubione przyprawy, cebulę i czosnek oraz przyprawy do ryb.
Wszystko wymieszać.
Uformować pulpeciki i obsamażyć na Oleju Wielkopolskim.
Przygotować sos krewetkowy:
Krewetki oczyścić i obgotować. Odcedzić i pokroić drobno. Podsmażyć je na maśle i dodać przecier z papryką
i pomidorami suszonymi na słońcu.
Dolać wody i do tak przygotowanego sosu przełożyć pupleciki rybne.
Podawać z ryżem i surówką z warzyw, polanych octem Vinegret i Olejem Wielkopolskim.

tl_cookies_zamknij