Dorota Jarzabek

Dorota Jarzabek

(przepis na 3 -4 porcje)

ok. 450 g makaronu (ja daję tagiatelle ale może być inny)

kilkanaście krewetek (surowe lub gotowane - zazwyczaj daję większe tu - koktajlowe)

ok. 8-10 pomidorków koktajlowych

3-4 ząbki czosnku

1 łyżka posiekanej papryczki chili (może być więcej:))

6-8 suszonych pomidorów (mogą być z zalewy)

1 cukinia

olej wielkopolski

sól, pieprz

do podania: liście świeżej bazylii
W osolonej wodzie gotuję makaron al dente. Na patelnię daję ciut oleju, wyciskam czosnek, dodaję pokrojone suszone pomidorki i chwilkę to smażę. Dodaję przepołowione koktajlowe pomidorki, cukinię pokrojoną w plasterki, chili - smażę aż wszystko się rozgotuje (ok. 5 minut), dodaję krewetki, doprawiam solą, pieprzem i jeszcze chwilkę gotuję.
Na koniec dodaję na patelnię ugotowany al dente makaron i mieszam :)
To wszystko :)
Smacznego :)

tl_cookies_zamknij