Anna Pawlik

Anna Pawlik

wędzona makrela 1 szt
buraki czerwone 1 szt
szpinak świeży 1 garść
majonez 1 łyżka
chrzan ze słoika 1 łyżeczka
pieprz
sól
olej rzepakowy z oliwą z oliwek 1 łyżeczka
Buraka dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć olejem, oprószyć pieprzem i solą. Zawinąć w folię aluminiową i piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem. Zostawić do przestygnięcia, a następnie obrać.
Rybę dokładnie obrać z ości i rozdrobnić razem z burakiem w rozdrabniaczu.
Dodać drobno pokrojony szpinak, chrzan oraz majonez. Dokładnie wymieszać. Przyprawić pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą soli.
Podawać z pieczywem.

tl_cookies_zamknij