Małgorzata Grzelak

Małgorzata Grzelak

Przygotowując to danie dużo się dzieje w kuchni:
- w piekarniku piecze się udziec z indyka marynowany w majeranku, rozmarynie, Oleju Wielkopolskim i soli, który leży sobie w brytfannie na kwaśnych jabłkach,
- na patelni w Oleju Wielkopolskim Rzepak i Bazylia smaży się cebula, następnie wędrują tam dorodne borowiki, którymi energicznie potrząsamy, solidnie solimy i na koniec dodajemy śmietanki,
- w garnku gotują się ziemniaki, z których powstanie bazyliowe puree,
- i jeszcze w specjalnej maszynie praży się kukurydza, by zamienić się w popcorn.
Wszystkie te cuda łączymy razem na talerzu i mamy: BAZYLIOWE BOROWIKI, KTÓRE KOMPONUJĄ MUZYKĘ NA KUBKACH SMAKOWYCH RAZEM Z INDYKIEM, SPOKOJNIE LEŻĄCYM NA PUREE I EKSPLODUJĄ W TOWARZYSTWIE POPCORNU!
Smacznego :)

tl_cookies_zamknij