Dominika
400 gram schabu
250 gram kurek
1/2 cebuli
1 łyżka masła
4 plasterki sera żółtego
pietruszka (nać)
1 jajko
bułka tarta
mleko
sól
pieprz
250 gram kurek
1/2 cebuli
1 łyżka masła
4 plasterki sera żółtego
pietruszka (nać)
1 jajko
bułka tarta
mleko
sól
pieprz
Schab dzielimy na 4 plastry po mniej więcej 100 gram każdy i mocno rozbijamy tłuczkiem. Moczymy chwilę w mleku. Posypujemy solą , pieprzem Odstawiamy na bok.
Kurki moczymy, czyścimy osuszamy na ręczniku papierowym.
W rondelku roztapiamy masło, kroimy grzyby na małe kawałki, smażymy około 5-10 minut dodając pokrojoną w kostkę cebulę.
Siekamy nać pietruszki.
Na każdy rozbity plaster schabu kładziemy po kolei : plasterek sera, dowolną ilość grzybów i posypujemy natką pietruszki.
Zawijamy jak zrazy. Obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Smażymy do zarumienienia na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Podajemy na gorąco.
Kurki moczymy, czyścimy osuszamy na ręczniku papierowym.
W rondelku roztapiamy masło, kroimy grzyby na małe kawałki, smażymy około 5-10 minut dodając pokrojoną w kostkę cebulę.
Siekamy nać pietruszki.
Na każdy rozbity plaster schabu kładziemy po kolei : plasterek sera, dowolną ilość grzybów i posypujemy natką pietruszki.
Zawijamy jak zrazy. Obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Smażymy do zarumienienia na rozgrzanym oleju rzepakowym.
Podajemy na gorąco.