Agnieszka

Agnieszka

Zakręcony tatar
Zaczynamy od przygotowania ciasta na warzywne placuszki.
Wybieramy warzywa zróżnicowane kolorystycznie a jednocześnie dopełniające się smakiem. Użyjemy marchwi, buraka i szpinaku. W osobnych pojemnikach blendujemy warzywa z mlekiem, następnie do każdego naczynia dodajemy jajka, szczyptę soli i mąkę uzyskana masa powinna mieć lejącą się konsystencję.
Na patelnię wlewamy olej Wielkopolski Rzepak z Chili rozgrzewamy go, a następnie smażymy jak najcieńsze placuszki marchewkowe i buraczkowe. Na drugiej patelni smażymy placuszki szpinakowe używając oleju Wielkopolskiego Rzepak z Bazylią. W efekcie otrzymujemy piękne, kolorowe placuszki warzywne.
W między czasie drobno siekamy polędwicę wołową, białą cebulę i ogórki kiszone. Mięso doprawiamy olejem Wielkopolskim Rzepak z Chili, odrobiną pieprzu i soli.
Placuszki układamy jeden na drugim tak, aby stworzyły kolorowe warstwy, po czym na jeden brzeg nakładamy tatara i zwijamy. Kroimy na mniejsze kawałki i układamy na talerzu w towarzystwie cebulki i siekanego ogórka.
Smacznego

tl_cookies_zamknij