Kinga

Kinga

Miniburgery z zielonym schabem (2 sztuki)

- 2 plastry schabu
- 4 plastry bułki, odrobina mleka i olej rzepakowy na grzanki
- suszony lubczyk, mięta, czosnek niedźwiedzi, skórka i sok z cytryny, pieprz i sól oraz olej rzepakowy na marynatę
- sproszkowany młody jęczmień, bułka tarta i roztrzepane jajko na panierkę
- olej rzepakowy do smażenia
- kiełki pora
- roszpunka
- pomidor
- ew. majonez
Mieszam składniki marynaty, wrzucam w to rozbite plastry schabu i zostawiam na minimum pół godziny.
W tym czasie smażę grzanki.
Obtaczam schab w panierce z jajka, bułki tartej, jęczmienia i sezamu. smażę.
Na grzance układam roszpunkę, schab, pomidora i kiełki.
Smacznego!

tl_cookies_zamknij