Aleksandra

Aleksandra

2 szklanki kaszy jaglanej
1 cebula
resztki mięsa gotowanego lub pieczonego
główka kapusty
olej
pieprz
sól
GOŁĄBKI Z KASZY JAGLANEJ
Ugotować kaszę niezupełnie (1l wody i 2 szklanki kaszy). Przyprawić smażoną cebulą i dodać resztki mięsa, pozostałego np. z poprzednich posiłków. Doprawić solą i pieprzem.Sparzyć liście kapusty, ścinając zgrubienia u nasady liścia. Na liść nakładać przyrządzoną kaszę i szczelnie owinąć.Układać gołąbki na wysmarowanej olejem blasze. Pokropić z wierzchu olejem Wielkopolskim Rzepak&Bazylia i piec 1-1,5 godziny. Co jakiś czas podlewaj gołąbki sosem, który powstał w trakcie zapiekania i sprawdź czy już się zarumieniły.
Smacznego !

tl_cookies_zamknij