Anna

Anna

Pistacjowe roladki z wołowiną i salami

10 dag orzechów pistacjowych, 40 dag mielonej wołowiny,1 jajko, czerstwa bułka namoczona w mleku, średnia główka czerwonej kapusty, cebula, kilka plastrów salami wołowego, sól morska, pieprz kolorowy, pieprz, 2 szklanki gorącego rosołu , Olej Wielkopolski Rzepak& Czosnek
1. Czerwoną kapustę obgotować w osolonej wodzie( naciąć wzdłuż głębia ), oddzielić liście , odłożyć do ostygnięcia.
2. Namoczoną odciśniętą bułkę, jajko, posiekaną drobno cebulę i orzeszki pistacjowe wymieszać na jednolitą masę z mięsem mielonym , dodać przyprawy.
3. Na liściu z kapusty układamy po 2-3 plasterki salami następnie farsz mięsny i zwijamy w ścisłe roladki.
4. Rolady smażyć na rozgrzanym oleju Wielkopolskim ze wszystkich stron, następnie podlać częścią rosołu i dusić ok 40 min pod przykryciem od czasu do czasu podlewając pozostałą resztą gorącego rosołu.
Dodatkowo
5. Sos który powstał w czasie duszenia można zredukować dodać śmietanę i musztardę ew doprawić do smaku i podawać oddzielnie do roladek.
Smacznego

tl_cookies_zamknij