Paulina

Paulina

- mieszanka olejów Wielkopolski (z Kokosem)
- 1 pierś z kurczaka
- mozarella
- 5 ziemniaków fioletowych
- garść świeżego szpinaku
- 2 pomidory suszone z oleju
- łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- zioła
Roladki nadziewane:
1. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy.
2. Rozbijamy na duży płat.
3. Smarujemy olejem kokosowym Wielkopolski z każdej ze stron
4. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
5. Układamy liście szpinaku, kawałek mozarelli i suszony pomidor i zawijamy pierś w roladę (aby się nie rozpadła podczas smażenia- przekłuwamy wykałaczkami)
6. Smażymy z każdej strony.
Puree z fioletowych ziemniaków:
1. Ziemniaki wkładamy w mundurkach do osolonej, wrzącej wody.
2. Gotujemy ok. 20 min
3. Obieramy, dodajemy łyżkę soku z cytryny, łyżkę oleju kokosowego Wielkopolski i ugniatamy na gładkie puree
4. Smacznego!

tl_cookies_zamknij