Aurelia
Zawijańce z marmoladą
mąka tortowa 700g
margaryna 250g
szklanka oleju Wielkopolskiego
drożdże 100g
marmolada 500g
cukier puder do posypania po upieczeniu
mąka tortowa 700g
margaryna 250g
szklanka oleju Wielkopolskiego
drożdże 100g
marmolada 500g
cukier puder do posypania po upieczeniu
Margarynę siekamy z mąką, dodajemy drożdże, zagniatamy ciasto stopniowo dolewając olej. Przygotowane ciasto rozwałkowujemy i kroimy w szpiczaste trójkąty. Na każdy kawałek nakładamy łyżeczkę marmolady i zawijamy jak rogalik. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 15-20 minut, do momentu aż nasze ciasteczka się zarumienią na złoto. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Smacznego!