Anna Huber

Anna Huber

Polecam kaszę bulgur z grzybami, marchewką i szpinakiem w liściach. Do tego pierś drobiowa pieczona, pokrojona i skropiona olejem wielkopolskim z bazylią. Wspaniałe danie z prażonymi ziarnami smakuje niezwykle lekko i zdrowo.
Polecam
składniki:
200 g kaszy bulgur
2 marchewki
talerz głęboki grzybów - opieńki
200 g szpinaku w liściach
sól, pieprz
2-3 ząbki czosnku
łyżka masła, łyżka oliwy
pierś drobiowa upieczona i pokrojona w poprzek
ziarna słonecznika i dyni uprażone na suchej patelni



Kaszę podsmażyć na na maśle z oliwą i ząbkami czosnku, dodać sól i pieprz. Podlewać wodą, do ugotowania, dodając marchewkę pokrojoną w plasterki i grzyby. Zamieszać, pod koniec dodać szpinak.
Podawać z piersią drobiową uprzednio upieczoną i ziarnami słonecznika i dyni.
Smacznego

tl_cookies_zamknij