Anna Warzecha

Anna Warzecha

Spaghetti z cukinii z kurkami i bazyliowym pesto

2 młode cukinie
100g kurek
3 ząbki czosnku
1 łyżka Oleju Wielkopolskiego Czosnek
1 łyżka pesto bazyliowego
sól
świeżo mielony czarny pieprz
Kurki oczyścić, opłukać i osączyć na sicie. Czosnek obrać i pokroić w plasterki.
Rozgrzać na patelni olej. Dodać osączone kurki i usmażyć je na złoto dodając pod koniec smażenia czosnek . Przyprawić solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Z cukinii odciąć końce i przy pomocy temperówki do warzyw (tzw. spiralizer) wyciąć z niej spaghetti. Wymieszać je najpierw z jedną łyżką bazyliowego pesto, a następnie z usmażonymi kurkami i czosnkiem.

Smacznego :)

tl_cookies_zamknij