artur Kuczmik

artur Kuczmik

Pieczeń z szynki z kremowym grzybowym sosem


Mięso oczyść. Do miseczki wlej olej. Wsyp paprykę , pieprz, sól.. Wymieszaj całość. Marynatą natrzyj mięso i odstaw do lodówki na 2-3 godziny. Na patelni rozgrzej olej Wielkopolski z czosnkiem. Obsmaż mięso i przełóż do naczynia. Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 stopni. Wlej 1/2 szklanki wody i przykryj całość. Mięso włoż do piekarnika. Piecz przez 60 minut. Następnie ściągnij pokrywę i piecz przez następne 20 minut.
Grzyby oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej olej wielkopolski z czosnkiem. Podsmaż pokrojoną cebulę i grzyby. Bulion rozpuść w 1 1/2 szklance gorącej wody. Przelej do grzybów. Duś parę minut. Wlej śmietanę i dopraw do smaku
Mięso podawaj z aromatycznym grzybowym sosem

tl_cookies_zamknij