Jan Pochopień

Jan Pochopień

Ciasto: 1 szkl. mąki kukurydzianej
1 jajko
1 łyżka masła
2 łyżki oleju wielkopolskiego
rzepak & czosnek
sól
Farsz : 2 łyżki gotowanych,leśnych grzybów
łyżka startego sera wędzonego
2 jajka
łyżka bułki tartej
olej wielkopolski rzepak & czosnek
łyżka posiekanej natki pietruszki
1 mała cebulka
2 łyżki śmietanki 30 %
sól,pieprz naturalny
Ciasto: Składniki mieszam i zagniatam.
Farsz: Grzyby smażę z poszatkowaną cebulką na oleju wielkopolskim o smaku czosnku.Odstawiam do ostudzenia.Jajka mieszam z serem,śmietanką,pietruszką i grzybami.Na koniec dodaję bułkę tartą oraz doprawiam solą i pieprzem.Dokładnie mieszam.Ciastem oblepiam brzegi silikonowych foremek na babeczki.Każdą wypełniam farszem.Tak przygotowane piekę w termoobiegu w temp. 160 C ok 25 min.

tl_cookies_zamknij