Agnieszka Wysocka

Agnieszka Wysocka

4 placki tortilla
1 pierś z kurczaka
olej Wielkopolski
płatki kukurydziane
mix sałat
pomidorki koktajlowe
ogórek
czerwona cebula
1 jajko
pierz cayenne
sól
przyprawa do kurczaka
mąka
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, skrapiamy olejem i posypujemy przyprawami, mieszamy dokładnie aby każdy kawałek był pokryty marynatą. Następnie panierujemy w mące, roztrzepanym jajku oraz pokruszonych płatkach kukurydzianych. Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Tortillę zwijamy w rożek i wstawiamy na chwilę do piekarnika aby zrobiła się chrupiąca. Następnie tortillę napełniamy sałatą, pokrojoną w piórka cebulą, plasterkami ogórka, pomidorkami oraz chrupiącym kurczakiem.

tl_cookies_zamknij