Beata Gardoń

Beata Gardoń

pałeczki z kurczaka
marynata(mix ziół prowansalskich,pieprz,sól,3 łyżki oleju Wielkopolskiego,2 łyżki sosu pomidorowego,czosnek-1 ząbek,łyżeczka miodu,łyżeczka soku z cytryny)
ziemniaki
śmiatanka 30%
tymianek
mix sałat,pomidorki koktajlowe,ogórek zielony,kapary,czarne oliwki
Robię marynatę(3 łyżczki oleju WIelkopolskiego,mix ziół prowansalskich,tymianek świezy,sół,pieprz,2 łyżki sosu pomidorowego,posiekany ząbek czosnku,łyżeczka miodu,łyżeczka soku z cytryny) wszystko dokładnie mieszam,każdą pałkę z kurczaka dokładnie wkładam i obtaczam w marynacie.Pałki w marynacie wkładam do lodówki z godzinę.Obieram ziemniaki,kroją na platerki,wkładam do naczynia zaroodpornego,przyprawiam,solą,tymiankiem,ziołami i zalewam śmietanką.Pałki z kurczaka wkładam do naczynia żarodopornego i wkłądam do pieca,po chwili wkładam ziemniaki w śmietanie.Czekam aż wszystko się zarumieni,ziemniaczki i mięską będą mieciutkie.Robię szybką sałatkę.Mix sałat,pomidorki koktajlowe,ogórek zielony,kapary,oliwki czarne.Delikatnie kropię sałatkę cytrynką i olejem Wielkopolskim,przyprawiam mixem ziół.Mięsko po wyjęciu z piekarnika jest soczyste,delikatne,pachnie pomidorami,cytrynką,ziołami.Ziemniaki rozpływają się w ustach.Pyszne,proste i smaczne danie.Jest cudownie-smacznego.

tl_cookies_zamknij