Janina Put

Janina Put

Oto przepis na 6 sztuk.
panierka:
2-3 łyżki mąki
sól, pieprz, papryka wędzona i chilli
jajko, 1/2 szkl. mąki, 1/2 szkl. mleka i 1/2 szkl. wody,szczypta soli (ciasto naleśnikowe)
bułka tarta grubo zmielona (ok.szklanki)
poza tym:
olej z chilli
2 ząbki czosnku
Polecam pałki drobiowe w panierce na ostro, z dodatkiem delikatnego ryżu i fasolki oraz oleju wielkopolskiego z chilli.
Pałki umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, potem w cieście naleśnikowym i na końcu w bułce. Wkładać na rozgrzany olej z dodatkiem ząbka czosnku, papryki wędzonej i chilli. Smażyć ze wszystkich stron w dość dużej ilości tłuszczu. Odsączyć na papierze. Podawać z ugotowanym ryżem i fasolką.
Smacznego

tl_cookies_zamknij