BARTOSZ
Przysmak Samuraja czyli pikantne tamagoyaki.
Do kubeczka rozbijamy 3 jajka i dokładnie mieszamy doprawiając solą i ziołami prowansalskimi.
Rozgrzewamy patelnię z odrobiną Oleju Wielkopolskiego z Chilli, po czym wlewamy pierwszą porcję masy jajecznej - tylko tyle, aby pokryła dno. Kiedy masa zacznie się ścinać delikatnie zawijamy naszego naleśniczka na brzeg patelni.
Smarujemy patelnię Olejem Wielkopolskim z Chili i wlewamy kolejną cieniutką porcję jajek tak aby połączyła się z pierwszym rulonikiem po czym nawijamy ją na nasz naleśniczek.
Operację powtarzamy do skończenia naszej jajecznej masy.
Zdejmujemy nasz rulonik i kroimy w poprzek na równe kawałki.
Przysmak Samurajów smakuje najlepiej podany z grzankami czosnkowymi, sosem jogurtowym, pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki.
Do kubeczka rozbijamy 3 jajka i dokładnie mieszamy doprawiając solą i ziołami prowansalskimi.
Rozgrzewamy patelnię z odrobiną Oleju Wielkopolskiego z Chilli, po czym wlewamy pierwszą porcję masy jajecznej - tylko tyle, aby pokryła dno. Kiedy masa zacznie się ścinać delikatnie zawijamy naszego naleśniczka na brzeg patelni.
Smarujemy patelnię Olejem Wielkopolskim z Chili i wlewamy kolejną cieniutką porcję jajek tak aby połączyła się z pierwszym rulonikiem po czym nawijamy ją na nasz naleśniczek.
Operację powtarzamy do skończenia naszej jajecznej masy.
Zdejmujemy nasz rulonik i kroimy w poprzek na równe kawałki.
Przysmak Samurajów smakuje najlepiej podany z grzankami czosnkowymi, sosem jogurtowym, pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki.