Karolina Micewicz

Karolina Micewicz

Zupa gulaszowa

0,5 kg szynki wieprzowej
Wielkopolski Olej Rzepakowy
Wielkopolski Olej z Czosnkiem
1 l wywaru mięsnego lub warzywnego
1 duża cebula
2 duże papryki (czerwona i żółta)
1 mała cukinia
puszka pomidorów bez skórki
przyprawy: tymianek, oregano, ostra papryka, sól, pieprz,
natka pietruszki do przybrania
Mięso pokroić i podsmażyć na Wielkopolskim oleju rzepakowym. Pokrojone warzywa smażymy na oleju Wielkopolskim z czosnkiem, dodajemy przyprawy. Wlewamy bulion do garnka i łączymy go z mięsem, gotujemy ok. 20 min. Następnie dodajemy warzywa, gotujemy kolejne 15 min. Pod koniec gotowania dodajemy pomidory z puszki. Dekorujemy świeżą natką pietruszki.
Smacznego.

tl_cookies_zamknij