ANNA
hummus ziołowy z czarnuszką:
-pół szklanki ugotowanej ciecierzycy
-3 łyżki pasty tahini
-1 ząbek czosnku
-2 łyżki Oleju Wielkopolskiego Rzepakowego z Bazylią
-sól, pieprz, czarnuszka
dodatkowo:
-bułka typu bajgiel
-kiełki rzodkiewki
-jajko sadzone
-pół szklanki ugotowanej ciecierzycy
-3 łyżki pasty tahini
-1 ząbek czosnku
-2 łyżki Oleju Wielkopolskiego Rzepakowego z Bazylią
-sól, pieprz, czarnuszka
dodatkowo:
-bułka typu bajgiel
-kiełki rzodkiewki
-jajko sadzone
Bajgiel z hummusem, kiełkami i jajkiem sadzonym:
Ugotowaną ciecierzycę umieścić w blenderze wraz z czosnkiem i pastą tahini - miksować 2-3 minuty.
Następnie dodać olej i ponownie zmiksować, dzięki czemu nasz hummus stanie się bardziej aksamitny. Doprawić solą, pieprzem oraz czarnuszką.
Podawać z ulubionym pieczywem, kiełkami i jajkiem sadzonym.
Ugotowaną ciecierzycę umieścić w blenderze wraz z czosnkiem i pastą tahini - miksować 2-3 minuty.
Następnie dodać olej i ponownie zmiksować, dzięki czemu nasz hummus stanie się bardziej aksamitny. Doprawić solą, pieprzem oraz czarnuszką.
Podawać z ulubionym pieczywem, kiełkami i jajkiem sadzonym.