AGNIESZKA

AGNIESZKA

Kanapka Cezara
1 półbagietka z ziarnami
2 łyżeczki oleju rzepakowego Wielkopolski
2 łyżki oleju Wielkopolski rzepak i czosnek
1 jajko
1 pomidor
kilka liści sałaty lodowej
4-5 plasterków kindziuka lub innej ulubionej kiełbasy
2 łyżeczki majonezu
sól
pieprz czarny
Pomidora kroimy w grube plastry, a sałatę rwiemy na kawałki. Bułkę kroimy wzdłuż. Na patelni rozgrzewamy olej Wielkopolski rzepak i czosnek i podpiekamy bułeczkę na złoty kolor. Zdejmujemy z patelni.
Na patelnię wlewamy olej rzepakowy, smażymy plastry kiełbasy na chrupko, zdejmujemy, dolewamy łyżeczkę oleju i smażymy jajko sadzone.
Połówki bułki smarujemy cienko majonezem, układamy sałatę, pomidory, plastry kiełbasy, jajko sadzone, posypujemy solą i pieprzem czarnym, przykrywamy drugą połówką bułki i zjadamy ze smakiem.

tl_cookies_zamknij