AGNIESZKA

AGNIESZKA

pomidory, czosnek, półbagietka, avocado, olej Wielkopolski bazylia, mozzarella, pietruszka, świeża bazylia, papryka, czarny sezam
Grzanki z pomidorami i avocado

Półbagietki nacieram olejem Wielkopolskim, następnie wcieram zmiażdżony w przeciskarce czosnek, wstawiam do piekarniak na ok.10min.
Kidy pieczywo jest już chrupkie, na połowę grzanek układam pokrojonego w kostkę pomidora i mozzarellę.
Piekę 5 min.
W tym czasie do mniejszego kielicha blenedera, wkładam czosnek, avocado oraz wlewam olej Wielkopolski bazylia, całość blenduję na głdką masę. Powyjęciu grzanek z piekarnika, nakładam pstę na pozostałe pieczywo.
Całość obsypuję czarnym sezamem a grzanki z pomidorami - pietruszką.

tl_cookies_zamknij