Magdalena Skrzypek

Magdalena Skrzypek

Zupa krem z cukinii z serem camembert i ziarnami

2 cukinie średniej wielkości


1 marchewka

1 cebula


3 ząbki czosnku

kawałek selera

1 mała pietruszka

500 ml bulionu

Olej Wielkopolski RZEPAK&CZOSNEK

3 młode listki selera

120 g sera Camembert z ziołami

sól i świeżo zmielony pieprz do smaku


ziarna sezamu oraz słonecznik do posypania

1.Oczyszczone warzywa pokroić w kostkę .

2.W rondlu rozgrzać olej. Dodać przygotowane warzywa,obrany czosnek,listki selera.Smażyć przez około 7 minut na małym ogniu często mieszając.Następnie zalać bulionem tak by warzywa były przykryte .Zamieszać ,przykryć i dusić do miękkości.. Warzywa zdjąć z ognia dodać ser. .Zmiksować na gładki krem.Doprawić solą,pieprzem do smaku.

3.Przed podaniem posypać sezamem, słonecznikiem i świeżo zmielonym pieprzem. Udekorować.

tl_cookies_zamknij