Magdalena Skrzypek
Zupa krem z cukinii z serem camembert i ziarnami
2 cukinie średniej wielkości
1 marchewka
1 cebula
3 ząbki czosnku
kawałek selera
1 mała pietruszka
500 ml bulionu
Olej Wielkopolski RZEPAK&CZOSNEK
3 młode listki selera
120 g sera Camembert z ziołami
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
ziarna sezamu oraz słonecznik do posypania
2 cukinie średniej wielkości
1 marchewka
1 cebula
3 ząbki czosnku
kawałek selera
1 mała pietruszka
500 ml bulionu
Olej Wielkopolski RZEPAK&CZOSNEK
3 młode listki selera
120 g sera Camembert z ziołami
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
ziarna sezamu oraz słonecznik do posypania
1.Oczyszczone warzywa pokroić w kostkę .
2.W rondlu rozgrzać olej. Dodać przygotowane warzywa,obrany czosnek,listki selera.Smażyć przez około 7 minut na małym ogniu często mieszając.Następnie zalać bulionem tak by warzywa były przykryte .Zamieszać ,przykryć i dusić do miękkości.. Warzywa zdjąć z ognia dodać ser. .Zmiksować na gładki krem.Doprawić solą,pieprzem do smaku.
3.Przed podaniem posypać sezamem, słonecznikiem i świeżo zmielonym pieprzem. Udekorować.
2.W rondlu rozgrzać olej. Dodać przygotowane warzywa,obrany czosnek,listki selera.Smażyć przez około 7 minut na małym ogniu często mieszając.Następnie zalać bulionem tak by warzywa były przykryte .Zamieszać ,przykryć i dusić do miękkości.. Warzywa zdjąć z ognia dodać ser. .Zmiksować na gładki krem.Doprawić solą,pieprzem do smaku.
3.Przed podaniem posypać sezamem, słonecznikiem i świeżo zmielonym pieprzem. Udekorować.