Jakub Wójcik
Zapraszam do stołu!
Serwuję dziś właśnie tradycyjny mazurski barszcz chrzanowy!
Kilka korzeni chrzanu wykopałem o świcie i starłem drobno. Nie było to łatwe zajęcie, jednak od lat doceniam smak świeżo tartego chrzanu i nie zamieniłbym go na inny.
Babciny przepis urozmaiciłem podając do niego jajko, lecz wyjątkowo nie ugotowane a...Sadzone! Przyrządzone na Oleju Wielkopolskim z chilli, oprószone lekko majerankiem i solą himalajską.
Nie byłbym też sobą, gdybym do barszczu nie przygotował lekko grillowanych plastrów białej kiełbaski, również w wersji pikantnej.
Głodni? Ja bardzo. :)
Smacznego!
Serwuję dziś właśnie tradycyjny mazurski barszcz chrzanowy!
Kilka korzeni chrzanu wykopałem o świcie i starłem drobno. Nie było to łatwe zajęcie, jednak od lat doceniam smak świeżo tartego chrzanu i nie zamieniłbym go na inny.
Babciny przepis urozmaiciłem podając do niego jajko, lecz wyjątkowo nie ugotowane a...Sadzone! Przyrządzone na Oleju Wielkopolskim z chilli, oprószone lekko majerankiem i solą himalajską.
Nie byłbym też sobą, gdybym do barszczu nie przygotował lekko grillowanych plastrów białej kiełbaski, również w wersji pikantnej.
Głodni? Ja bardzo. :)
Smacznego!