Cecylia Włos

Cecylia Włos

Rozgrzewający krem dyniowo-pomidorowy podawany ze ślimaczkami z pomidorowych naleśników z serem i bazylią .

W garnku rozgrzej olej Wielkopolski z czosnkiem. Podsmaż pokrojoną drobno cebulęoraz starty imbir. Dodaj dynię i smaż parę minut. Wlej pomidory krojone w puszcze z zalewą oraz bulion. Duś na wolnym ogniu 20 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość zblenduj.
Do miski wlej mleko oraz 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego . Dodaj jajko oraz mąkę. Zmiksuj całość. Smaż naleśniki wylewając partiami ciasto na gorącej patelni delikatnie posmarowaną olejem.
Bazylię drobno posiekaj. Każdego naleśnika posmaruj serkiem i posyp bazylią. Zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki.
Zupę podawaj z kleksem ze śmietany oraz ze ślimaczkami z naleśników.
S M A C Z N E G O !

tl_cookies_zamknij