BARBARA

BARBARA

1. 2 jajka
2. 2 plasterki boczku
3. Szczypiorek
4. Czarne oliwki
5. Olej Wielkopolski Rzepak z Chili
6. Pomidory koktajlowe
7. Sól i pieprz
Charakterna jajecznica :D Nic tak nie budzi nad ranem jak ogień w ustach  Przepis na jajecznicę każdy zna, ale nie każdy wie, że dzięki olejowi Wielkopolskiemu z chili nabierze ona wyjątkowego smaku i aromatu :D
Do miseczki wbijamy 2 jajka i rozbijamy je trzepaczką z odrobiną soli i pieprzu. Oliwki kroimy w plasterki, pomidorki koktajlowe w ćwiartki. Szczypiorek drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy Olej Wielkopolski Rzepak z Chili, następnie wlewamy jajka i cały czas mieszamy. Dodając w trakcie szczypiorek i oliwki. Kiedy jajka się zetną, przekładamy je do miseczki i dodajemy pomidorki koktajlowe.
W międzyczasie drugą patelnię mocno rozgrzewamy a następnie kładziemy na nią boczek. Boczek smażymy aż się zarumieni 

tl_cookies_zamknij